Οι βιοκλιματικές πέργκολες της ALUMIL εμπλουτίζουν τις χρήσεις των κτιρίων, προεκτείνοντάς τα προς τον εξωτερικό χώρο. Μέσω του πρόσθετου προηγμένου εξοπλισμού τους, που προσδίδει άνεση και λειτουργικότητα, διαμορφώνονται ποιοτικότερες συνθήκες διαβίωσης.

Ανακαλύψτε τα πέντε (5) συστήματα πρόσθετου εξοπλισμού που μπορούν να προσαρμοστούν στις βιοκλιματικές πέργκολές μας, αναβαθμίζοντας κατακόρυφα τις δυνατότητές τους:

  • Αισθητήρες καιρικών συνθηκών

Οι βιοκλιματικές πέργκολες της ALUMIL παρέχουν την ευχέρεια για προηγμένες smart house εφαρμογές, όπως οι αισθητήρες βροχής, ανέμου και ηλιοφάνειας. Οι αισθητήρες αυτοί μπορούν να αντιλαμβάνονται άμεσα τις αλλαγές των καιρικών συνθηκών και να ανοιγοκλείνουν τις περσίδες, ώστε να προσφέρουν την κάλυψη και προστασία που χρειαζόμαστε.


  • Κάθετα ρολά σκίασης ή παντζούρια αλουμινίου

Έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε κάθετο υφασμάτινο ρολό σκίασης ή συρόμενο παντζούρι σε οποιαδήποτε πλευρά της πέργκολας επιθυμείτε, για επιπρόσθετη σκίαση ιδιαίτερα κατά την ανατολή ή δύση του ηλίου, αλλά και για ενίσχυση της ιδιωτικότητας, περιορίζοντας την ορατότητα σε όσους βρίσκονται έξω από την πέργκολα.


  • Φωτισμός LED

Μπορείτε να προσαρμόσετε φωτισμό LED είτε στις οριζόντιες κολώνες, είτε στις περσίδες. Έτσι, αυξάνεται ο χρόνος κατά τον οποίο μπορεί να γίνει χρήση της πέργκολας, καθώς ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας διασφαλίζεται επαρκής φωτισμός. Παράλληλα, ο μοντέρνος φωτισμός LED αλλάζει την αισθητική του χώρου, δημιουργώντας εξαιρετική ατμόσφαιρα κατά τις νυχτερινές ώρες.


  • Γυάλινα συρόμενα

Στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου βιοκλιματικού σχεδιασμού, υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης ενός στιβαρού και άκρως λειτουργικού διαφανούς γυάλινου συρόμενου παραπετάσματος κατά μήκος των επιθυμητών πλευρών της πέργκολας, το οποίο προστατεύει τους χρήστες από τις ανεπιθύμητες καιρικές συνθήκες, όπως π.χ. οι δυνατοί άνεμοι. Έτσι, σε συνδυασμό και με τα θερμαντικά σώματα, η χρήση της πέργκολας κατά τη διάρκεια του χειμώνα μετατρέπεται σε μία μοναδική εμπειρία. Επιπλέον, χάρη στα πολύ λεπτά προφίλ δεν περιορίζεται ο φυσικός φωτισµός, αποτελώντας μία επιλογή υψηλής minimal αισθητικής.


Οι παραπάνω λύσεις επιπρόσθετου εξοπλισμού διευρύνουν τις δυνατότητες  παραμετροποίησης της βιοκλιματικής πέργκολας που θα επιλέξετε, ώστε να αξιοποιηθεί στο έπακρο ο εξωτερικός χώρος, χαρίζοντας μοναδικές στιγμές χαλάρωσης.