Σύστημα κάθετης στήριξης υαλοπινάκων για την κατασκευή γυάλινων κάγκελων σύγχρονης αισθητικής και κορυφαίας στιβαρότητας. Βάσεις στήριξης από τρεχούμενα προφίλ χωρίς ορθοστάτες, για ανεμπόδιστη θέα και αίσθηση πολυτέλειας.

Πρόσφατα αναπτύξαμε 2 νέες βάσεις για το συγκεκριμένο σύστημα στήριξης, τις M8217 και M8219.

Το συγκριτικό πλεονέκτημα των νέων βάσεων για τη σειρά M8200, είναι η δυνατότητα τοποθέτησής τους ακριβώς στην άκρη του μπαλκονιού (γείσο), εκμηδενίζοντας τον κίνδυνο να σπάσει ή να ραγίσει η άκρη του δαπέδου κατά το βίδωμα της βάσης. Αυτό συμβαίνει διότι οι νέες βάσεις διαθέτουν ένα ειδικό φτερό το οποίο επιτρέπει να γίνει το βίδωμα πιο μέσα και όχι τόσο κοντά στην άκρη του δαπέδου. Με τον τρόπο, εκτός του ότι κερδίζεται παραπάνω χώρος από την εσωτερική πλευρά του μπαλκονιού, επιτυγχάνεται ένα αισθητικά άρτιο αποτέλεσμα χάρη στην τοποθέτηση του κάγκελου ακριβώς στο όριο του μπαλκονιού, χωρίς εκπτώσεις στην αντοχή και την ασφάλεια.

Ως προς την τοποθέτηση των υαλοπινάκων, το M8217 είναι συμβατό με τζάμι πάχους υάλωσης 8+8 & 10+10mm (τύπου triplex securit), ενώ το M8219 είναι αντίστοιχα συμβατό με τζάμι 12+12mm και αποτελεί την πιο ισχυρή και ανθεκτική λύση της σειράς M8200.Οι δύο νέες βάσεις μπορούν να τοποθετηθούν είτε με το φτερό εσωτερικής στήριξης εμφανές, είτε να καλύπτονται μερικώς (ελαφρομπετόν, πλακάκια κ.α.), με τον συνδυασμό ειδικού αρμοκάλυπτρου. Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι οι δύο νέες βάσεις έχουν λάβει πιστοποίηση για οριζόντια φόρτιση και ανεμοπίεση έναντι ιδιαίτερα υψηλών φορτίων ανέμου.

Οι δύο νέες βάσεις μπορούν να τοποθετηθούν είτε με το φτερό εσωτερικής στήριξης εμφανές, είτε να καλύπτονται (π.χ. ελαφρομπετόν, πλακάκια κ.α.) σε συνδυασμό με το ειδικό αρμοκάλυπτρο. Τέλος να σημειωθεί ότι οι δύο νέες βάσεις έχουν λάβει πιστοποίηση για οριζόντια φόρτιση και ανεμοπίεση έναντι ιδιαίτερα υψηλών φορτίων ανέμου από το διεθνώς αναγνωρισμένο ινστιτούτο ift Rosenheim.